Marketing

MÁM SKVELÝ NÁPAD. A ČO ĎALEJ?

Máte skvelý nápad? My máme skvelé riešenie. Skúste si pre inšpiráciu prečítať nasledovný text: Študenti na strednej škole raz dostali zadanie, v ktorom stálo: Napíšte 5 stranovú esej o tom, čo je to odvaha. Skoro celá trieda samozrejme odovzdala 5 strán neoriginálnych textov, ktoré boli zväčša skopírované z internetu. Jeden chalan sa však nad tým zamyslel. Odovzdal 4 prázdne strany a na konci piatej napísal dolu do rohu papiera „Toto je odvaha“! Chlapec dostal ako jediný jednotku.

Skvelý nápad pre e-shop

Odvážny a kreatívny

Ľudia ako tento chalan sú výbornými vzormi pre tvorbu kreatívneho marketingu. Dostať zadanie a spracovať ho takým spôsobom, aký by nenapadol nikomu inému – to je myslenie, skvelý nápad, ktoré sa nám páči. Máloktorá reklamná kampaň je úspešná práve kvôli tomu, že sú všetky, ako sa hovorí „na jedno kopyto“. Ak však prídeme na trh s niečím originálnym, začnú sa diať veci. No niekedy len skvelý nápad nestačí…

 

Prečo skvelý nápad ostáva len nápadom?

Skvelý nápad pre online podnikanieProblémom býva jeho samotná realizácia, ktorá väčšinou zlyháva na tom, že nie je dotiahnutý do konca a nekorešponduje s cieľom reklamnej kampane. Prečo? Pretože pravdepodobne ani samotná kampaň žiadny cieľ nemá.

Na začiatku je teda najdôležitejšie stanoviť si cieľ reklamnej kampane. Čo ňou chceme dosiahnuť? Na koho sa zamerať? Aká je momentálna situácia a pozícia značky na trhu? To sú otázky, na ktoré potrebujeme poznať odpovede ešte predtým, ako sa pustíme do procesu realizácie akéhokoľvek nápadu. Je dôležité pozrieť sa na kampaň z dlhodobého hľadiska a vedieť ju vnímať očami zákazníka.

Reklamná kampaň bude totiž niečo, s čím si ju ľudia budú istý čas spájať. Na základe prieskumu trhu a zamerania sa na konkrétnu cieľovú skupinu, môžeme na kampani začať pracovať. Začíname brainstormingom. Ide doslova o „búrku mozgov“, pri ktorej si spíšeme všetky nápady, ktoré nám behom pár minút preblesnú hlavou. Mimochodom, viete o tom, že tie kampane, ktoré porušujú všetky pravidlá marketingu, zvyknú byť zároveň aj tými najúspešnejšími? Niektoré pravidlá sú priam stvorené na to, aby sa porušovali. Preto treba mať pri brainstormingu maximálne otvorenú myseľ. Nápad ošatíme do vhodnej grafiky a vymyslíme krátky, jednoduchý, originálny a trefný slogan.

Pridaj komentár