Marketing

VYLADILI STE KAMPAŇ NA 100% A PO ČASE PRESTÁVA FUNGOVAŤ?

Prestala vám fungovať reklamná kampaň? Je to smutné, ale stáva sa to, a nielen malým firmám, ale aj veľkým. Pracujete usilovne všetkými možnými spôsobmi na super reklamnej kampani, ktorá zo začiatku ako tak funguje, ale po čase to nejako neprináša žiadne viditeľné výsledky?

Následne prichádzajú relevantné otázky – „Prečo?“ „Kde sme urobili chybu?“ alebo „Podcenili sme niečo?“

V prvom rade je dobré si uvedomiť, že za tým nie je žiadna chyba, je to prirodzený vývoj každej reklamnej kampane. Žiadna reklama nie je totiž doživotná. Jednoducho sa „Obkuká“ a je to normálne a pochopiteľné.

 

Čo teda urobiť, aby kampaň opäť „zabrala“ naplno?

Úplne základným a najspoľahlivejším postupom každého dobrého správcu, ktorý má reklamu na starosti, je neustále testovať nové reklamy tzv. AB spôsobom testovania. Nikto predsa nevie, a hlavne bez vyskúšania, či sa nedá nájsť lepší inzerát, lepší slogan, lepšia výzva či ponuka. Je to jednoduché, trh s reklamami je prirodzene presýtený. Každá kampaň sa dá optimalizovať, tak prečo to nevyužiť? Optimalizácia je teda veľmi dôležitá a netreba na ňu zabúdať.

Pravidelné A/B testovanie vám umožní spoznať vašich zákazníkov a tak zlepšiť vaše výsledky, pretože budete mať v rukách relevantné dáta.

 

Testovať sa môže vykonávať dvomi spôsobmi:

  • presmerovaním na inú stránku
  • zmenou priamo na webovej stránke

Building a brandExistujú rôzne typy reklám, preto je veľmi dobré využiť aj iné kombinácie, formáty a sledovať ich efektívnosť. Ponúkať reklamnú kampaň len tým používateľom, ktorí sú relevantní pre váš biznis. Tento druh reklamy možno poznáte pod názvom „personalizovaná reklama“.

To znamená, že ľuďom sa zobrazuje len taká reklama, o ktorú majú záujem a zasiahnete tým relevantnejšiu skupinu ľudí. Zvýši sa vám tak jednoznačne konverzný pomer – či už to bude cez priamy nákup alebo iba registrácia, či vyplnený formulár. Určite tak zlepšíte aj štatistiku vašej reklamy (budete mať nižší bounce rate a vyššiu mieru preklikov) a vaša kampaň bude zrazu opäť v hre.

Pridaj komentár