Marketing

WEB STRÁNOVSKÝ, VÁŠ TOP ZAMESTNANEC

Okrem offline marketingu či odporúčaní, sa zákazníci o vašej firme dozvedia aj vďaka presne cielenej reklame v online priestore či na vašej web stránke. Platí však jedno základné pravidlo – nemôžeme stavať strechu bez toho, aby sme nemali postavené základy domu.

Postavte si pevné základy vašej web stránky

Web stránovskýPotenciálny zákazník, ktorý bol oslovený online reklamou a zaujala ho, v momente klikne na web vašej firmy. Čo na ňom však nájde? Vo vašej kamennej prevádzke nikdy nebol, preto bude súdiť značku len na základe webu. Skôr než začneme tvoriť rôzne marketingové stratégie, zamyslime sa spoločne nad tým, či je váš web alebo e-shop pripravený na návštevu potenciálnych zákazníkov. Stretli sme sa s mnohými prípadmi, kedy mala firma naozaj skvelé produkty či služby a reprezentatívnu kamennú prevádzku. Osobný kontakt bol na vysokej úrovni a ľudia sa do prevádzky radi vracali. Firemný web bol však neaktuálny, neprehľadný a vďaka slabej kvalite grafiky pôsobil neprofesionálne. Tým odlákal všetkých potenciálnych zákazníkov.

Nie každý má možnosť vás spoznať osobne. Z tohto dôvodu by sa váš web mal čo najviac priblížiť identite, ktorú si budujete pri osobnej komunikácii so zákazníkom. Webová stránka síce úplne nenahradí ľudský kontakt, ale predsa s ním má niečo spoločné. Základom je totiž dôvera. Tak, ako zákazník musí dôverovať pri osobnom stretnutí vám, musí nadobudnúť pocit dôveryhodnosti aj cez váš web.  Ten je pre potenciálnych zákazníkov ukážkou vašej profesionality. Prvý dojem je totiž len jeden. Je preto nesmierne dôležité pracovať na tom, aby bol čo najlepší.

Sociálne siete sú nadstavbou vašej web stránky

Sociálne siete ako nadstavba vášho webuWebová stránka je základným pilierom online biznisu. Sociálne siete sú len vstupnou bránou do sveta vašej firmy, ktorá je reprezentovaná na webovej stránke. Práve web sa propaguje cez Facebook, Instagram a ďalšie sociálne siete. Prostredníctvom dizajnu, štruktúry a samotných textov sa v ľuďoch vzbudí prvý dojem, ktorý v ich mysliach ostane už natrvalo. Na základe kvality webu si zákazníci vytvoria mienku aj o tom, ako firma dbá na kvalitu svojich produktov a služieb.

Podobne, ako osobný predaj, aj webová stránka ponúka rýchlu spätnú väzbu. Pomocou rôznych analytických nástrojov sa dá zistiť, akí ľudia ju najčastejšie navštevujú, ako dlho sa zdržia, ako sa na stránke správajú, čo ich na nej najviac zaujíma a iné nemenej dôležité informácie. Po tom, ako tieto údaje získate, môžete web vytvoriť presne podľa zákazníckych predstáv, čo v konečnom dôsledku prinesie spokojnosť aj vám.

 

Ďalšou obrovskou výhodou webu a e-shopov je, že pre nich neplatia žiadne otváracie hodiny a ľudia v nich môžu hľadať informácie, či nakupovať doslova kedykoľvek.  Kým si vy vychutnávate rannú kávičku, správny web či e-shop sa o zákazníkov postará a ušetrí vám kopec času a energie. Samozrejme, aj svojmu online pomocníkovi bude potrebné venovať zo začiatku čas, aby sa naučil všetky finty, ktoré má pri komunikácii so zákazníkom používať.

Avšak hneď po tom, ako sa vytvorí vzorec, podľa ktorého bude web pracovať ako hodinky, stane sa z neho bezkonkurenčne váš najlepší zamestnanec.

Pridaj komentár